Morris-féreg – Wikipédia

Morris fereg. 5 leghíresebb vírus – első rész: 30 éve jelent meg az első féreg

fergek kepek enterobiosis gyermekeknél mi ez

Viszont az első féreg felbukkanása igencsak nagy port kavart maga és az akkor csupán 23 éves megalkotója körül. A Morris-féreg telén indult útjára.

morris fereg hogyan lehet eltavolitani a fergeket a

A féreg megalkotója Robert Tappan Morris nicknevén rtm amerikai informatikus, akiről a morris fereg is kapta. Morris ban a Cornell egyetem hallgatója volt, aki saját bevallása szerint azért indította útjára a férget, hogy felmérje az internet nagyságát.

morris fereg

Morris természetesen figyelt arra, hogy kiléte ne derüljön rögtön ki, így a férget az Morris fereg indította, nem pedig a Cornell-ről. A féreg maga 99 sorból állt, Unix alapú számítógépeket fertőzött meg a számítógépen lévő levelezőrendszert hátsó ajtónak használva. Morris fereg féreg a vártnál is gyorsabban terjedt az összekapcsolt számítógépek hálózatán, morris fereg ezreire jutott be probléma nélkül, ugyanis ebben az időszakban főként felsőoktatási és kormányzati intézmények számítógépei voltak hálózatba kötve internet gyanánt, így a rendszerek fenntartói nem fordítottak különösebb energiát a védelemre.

ফ্রিজ কিনার আগে যে ৪ টি বিষয় জানা দরকার । Refrigerator and Fridge Buying Guide-4 tips

A féreg gyors elszaporodása A féreg útjára engedésének jutalma 3 év próbaidő, óra közmunka és pénzbírság morris fereg. Morris később megszerezte a Phd fokozatát is a Harvard-on, jelenleg pedig a történelem sötét erdejében a féreg kiindulópontjának választott Morris fereg dolgozik a Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory-ban. Jelentkezz a BeCube programozóiskola kezdő programozó tanfolyamainak egyikére még ma!

Az ESET október havi vírus toplistáját továbbra is a mentési állományokra allergiás Bundpill féreg vezeti. Az októberi toplistán összesen három féreg neve tűnik fel. Ezek közül a legismertebb a hetedik helyen tanyázó Conficker, amely évek óta fertőzi a nem megfelelően frissített és naprakész víruskeresők nélkül üzemeltetett számítógépeket.

E-mail: info morris fereg.