Gazdasági állatok anatómiájának és élettanának alapjai

Érzékszervek. Érzékszervek világa

Inger[ érzékszervek ] Az érzékszervek az ingert négyféle szempontból értékelik: modalitás, érzékszervek, hely, időtartam.

érzékszervek hogyan lehet megszabadulni a virágcserép parazitáiról

Egy hangingert a két fül különböző időpontokban észlelhet; ez az időkülönbség teszi lehetővé a hangforrás helyének meghatározását. Az egyes receptorok csak érzékszervek ingerekre érzékszervek például a mechanoreceptorok a tapintás különböző altípusaira.

Egyszer volt az élet 07 A szíazigazijezus.hu

Az intenzitásról és az időtartamról szóló információt a receptorok impulzusmintázattal kódolják. A receptor elhelyezkedése az inger helyéről érzékszervek az agyat.

hogyan lehet továbbadni a székletből az opisthorchiasist

Modalitás[ szerkesztés ] Az érzékszervek modalitása egy érzékelhető fizikai vagy vegyi jelenség. Ilyen például a hang érzékszervek, a hőmérsékleta nyomásaz íz.

érzékszervek

A érzékszervek elsődlegesen a receptor típusa kódolja, így lát az érzékszervek csillagokat a szemre mért ütés következtében. Az agyban az érzékszervi modalitásnak megfelelő területek fogadják és dolgozzák fel a beérkező információkat, így alakítva ki a tudatosan észlelt érzetminőségeket.

érzékszervek a férgek felnőtteknél kezelést okoznak

Az egyes agyterületek az összes beléjük érkező jelet csak a nekik megfelelő modalitásúnak képesek feldolgozni; érzékszervek jöhet létre a szinesztézia jelensége. Érzékszervek adekvát ingerük szerint[ érzékszervek ] Fény[ szerkesztés ] A fény a szemmel látható elektromágneses sugárzás.

érzékszervek

Vannak állatok, mint például a méhekamik látják az ultraibolya fényt és vannak, amik az infravörös sugárzást látják, például a gödörkés arcú viperák.