Nyálkagombák – Wikipédia

Parazita spórák, Erdei fák betegségei | Digitális Tankönyvtár

Tartalom

  Ezért ne csapd le az otthoni pókokat A Greg Boyce, a Nyugat-Virginiai Egyetem munkatársa által vezetett csapat a közelmúltban új tanulmányban írta le a gomba működését — írja az IFLScience.

  parazita spórák férgek gyermekek gyógyszerei

  Az élősködő különlegessége, hogy a fertőzés után parazita spórák a kabócákat, hogy részt parazita spórák egy hatalmas orgián, ahol gyakran a hímek hímekkel is párosodnak. Az efféle összejövetelek során nő a fizikai érintkezés esélye a példányok között, ez pedig elősegíti a gomba szaporodását.

  parazita spórák fascioliasis tünetek kezelése

  Parazita spórák parazita a katinon nevű amfetaminnal, illetve a pszilocibin nevű pszichoaktív vegyülettel ösztönzi a rovarokat a párosodásra. Utóbbi anyag a varázsgombákban is fellelhető. Az anyagok nyomait a kutatók azokban a fehér lerakódásokban mutatták ki, parazita spórák a fertőzést követően kialakulnak a kabócák potrohán.

  parazita spórák

  A lerakódás miatt a rovarok nemi szerve gyakran sérül, így képtelenné válnak az utódok létrehozására. A mérgezés miatt ugyanakkor nem állnak le, és pusztulásig folytatják a párosodást.

  Az efféle gombák vizsgálata ugyanis segíthet az új gyógyszerek kifejlesztésében.

  Nem a Massospora az egyetlen gomba, amely képes átvenni az irányítást a rovarok teste felett. A tavaly azonosított  Eryniopsis parazita spórák például az arany lágybogarakat támadja meg. Az élősködő a fertőzés után ráveszi az élőlényeket, hogy növényekre felmászva kapaszkodjanak meg a virágokon.

  teknos feregtelenites féregkezelés felnőtteknél

  Az állatok aztán parazita spórák, a tetemükből felszabaduló spórák pedig képesek megtámadni a közelben található többi bogarat. Kiemelt kép: Thinkstock.

  parazita spórák terhes nők aszcariasis kezelése