Tartalomjegyzék

Parazita kivonás. Parazita darázzsal a paradicsommoly ellen - gardencafe.hu

Tartalom

  parazita kivonás

  Az eredmények eddig biztatóak. Az európai paradicsomültetvények egyik legveszélyesebb kártevője a paradicsommoly Tuta absolutakülönösen azt követően, hogy a rovar az utóbbi években rezisztenssé vált több rovarölő szerrel szemben.

  inni egy pirulát férgeket féregtabletták szedése után

  A parazita darázs sikeresen irtotta a parazita kivonás petéin és lárváin élősködve — fotó: Shutterstock A spanyol zöldség- és gyümölcstermesztők érdekképviseleti szervezete, a COEXPHAL, több éven keresztül és több helyen beállított kísérletekben intenzíven tanulmányozta a szóban parazita kivonás kártevő elleni biológiai védekezés lehetőségét — írja hortidaily.

  Megállapították, hogy a Necremnus tutae nevű parazita darázs egy üvegházon belül — peszticidek alkalmazása és a paradicsomnövények jelentősebb károsítása nélkül — viszonylag rövid idő alatt képes csaknem teljesen kiirtani a paradicsommolyt és más kártevőket, azok petéin és lárváin élősködve. Egy másik parazita parazita kivonás is találtak, amely alkalmas lehet a védekezésre, de az a Nesidiocoris tenuis csak fiatal és alacsony paradicsomnövények esetében biztosít parazita kivonás eredményt.

  parazita kivonás szivfereg larva