Nyitvatartásunk

Nyul feregtelenitese. A linkre való kattintással Ön el fogja hagyni a Felelős állattartás weboldalát.

A nyúlfélék Ausztrália és Madagaszkár kivételével mindenütt õshonos rágcsálók. A szabadban élõ példányok a lakóhelyükhöz szívósan ragaszkodnak.

Más állatfaj Nyuszim van A nyuszik könnyen fertőződnek meg nyul feregtelenitese állatok bolháival. A lakásban tartott nyulak rendszerint a velük együtt élő kutyáktól és macskáktól nyul feregtelenitese meg.

nyul feregtelenitese

A nyuszik könnyen fertőződnek meg különféle állatok bolháival. A kertben tartott nyulak akár a sünök bolháit is magukra szedhetik.

nyul feregtelenitese férgek eltávolítása emberben

Ezért ha bármelyik kedvencünkön a bolhásság tüneteit tapasztaljuk, valamennyi együtt tartott állatot, így a nyuszit is célszerű lekezelnünk. Ha bárkit is kihagyunk, az visszafertőzheti a többieket. A nyulak bolhátlanítására kevés szer áll rendelkezésünkre.

DRÁVATÁJ - Nyúltenyésztés Csúzán

Mivel a kutyák és macskák kezelésére szánt hatóanyagok mérgezőek lehetnek a nyuszikra, fontos, hogy csak a kifejezetten nekik készült készítményeket használjuk. Ilyen az Advantage spot-onamely 4 kg alatti és 4kg feletti testsúlyú nyulak kezelésére alkalmas kiszerelésben kapható. Nyul feregtelenitese megfelelő tubus tartalmát egyszerűen a szőr széthajtása után a tarkó bőrére kell cseppenteni.

Gyakori okok: Szalmonella-csoportba tartozó baktérium Tünetek: Hasmenés, bágyadtság, láz, étvágytalanság Teendő: Állatorvos! Antibiotikum injekciók, probiotikum nyul feregtelenitese, diéta szinte elengedhetetlen. Sajnos általában nap alatt elpusztulnak az állatok, kevésbé heveny esetekben akár hetekig is elhúzódhat, de többnyire elhullással jár. Megelőzés: A baktériumot legtöbbször egerek terjesztik, így kint tartott nyuszik nagyobb veszélyben vannak.

A felszívódás néhány órát vesz, ezalatt a nyuszit lehetőleg ne simogassuk. Az Advantage cseppet állatorvosnál, állatpatikában vagy állateledel üzletekben lehet beszerezni.

nyul feregtelenitese

Mivel a bolhák különböző fejlődési alakjai a nyuszi környezetében, az alomanyagban találhatóak, ezért az állatok kezelése mellett különös figyelmet kell fordítanunk a ketrec egyidejű alapos fertőtlenítésére is.

Enélkül az újrafertőződés elkerülhetetlen!

nyul feregtelenitese férgek cinkje

A szúnyogok a nyulak súlyos, többnyire halálos kimenetelű megbetegedését okozó kórokozók terjesztésében játszanak szerepet. Ez a betegség a myxomatózis.

A fertőződés a szúnyogok aktivitási időszakában tavasztól őszig bármikor bekövetkezhet.

nyul feregtelenitese enterobiosis diagnózis felnőtteknél

Védőoltással lehet védekezni ellene, amelyet a vakcina típusától függően évente vagy félévente meg kell ismételni.