A lovak és a galandféreg - 2.rész

Lo galandfereg

Háziállat Magazin A lovak és a galandféreg - 1.

Néhány fontos kérdés a lovak galandférgességéről Néhány fontos kérdés a lovak galandférgességéről A lovak galandférgességét háromféle galandféreg faj okozhatja Magyarországon. Tudomá-nyos nevük: Anoplocephala perfoliata, Anoplocephala magna és Anoplocephaloides mamillana.

Sokkal veszélyesebbek, mint amilyennek gondolták lo galandfereg. Nézzük meg, mit okozhatnak, és hogy hogyan kell szembeszállni ezekkel a ravasz parazitákkal! Valamikor a galandférgeket szelíd parazitáknak tartották, és nem kötötték össze a lovak komolyabb problémáival. A tanulmányok viszont kimutatták, hogy ezek a paraziták nem is annyira cryptosporidium and giardia in drinking water. Csak nézzük ezeket a statisztikákat!

lo galandfereg

A bélelzáródás a vékonybél végén levő elzáródás, amelyet bélgörcsnek szoktak nevezni 81 százaléka a galandféreg miatt alakul ki. A görcsös kólika 22 százalékban a galandféreggel kapcsolható össze.

A bél-betüremkedés egy veszélyes műtétet igénylő bélgörcs, amikor a az egyik lo galandfereg a másikba fúródik lo galandfereg mindig a galandféreg miatt jön létre. Még a kevésbé veszélyes nyugati parton is minden 10 lóból egyet a galandféreg betegít meg.

Szívférgesség - csak egyszerűen

A galandférgek leleplezése A galandférgek, bélben élő paraziták, amelyek megfertőzik a lovakat és más állatokat is, az egész földkerekségen. A laposférgek törzsébe, a galandférgek osztályába tartoznak. A lo galandfereg galandféreg féle, amely megfertőzheti a lovakat, az Anoplocephala perfoliata, az Anoplocephala magna és a Paranoplocephala mamillana, ezek közül az A.

Minden, amit a kedvenceink helyes táplálásáról tudni kell

Más férgektől eltérően a galandférgeknek egy közvetítő vírusgazdára van szükségük, hogy befejezzék az életciklusukat. A gazda, a takarmányban lévő atka, megfertőződik, mivel megeszi a galandféreg petéit. Legelés közben a ló lo galandfereg az atkákat, és így a galandféreg petéje bejut a belébe, ott pedig 6 és 10 hét között kifejlődik. Nem sokat lehet tudni az atkákról, de annyit tudunk, lo galandfereg a legelőkön, pázsitokon és a növényzeten élnek.

 1. Virbac Magyarország - Néhány fontos kérdés a lovak galandférgességéről
 2. Háziállat Magazin A lovak és a galandféreg - 2.
 3. Hogyan lehet megtisztitani a testet a fergektol
 4. A lovak és a galandféreg - 2.rész - Lóápolás és egészség
 5. A lovak belső élősködőiről
 6. A Wikimédia Commons tartalmaz Galandférgek témájú kategóriát.
 7. Viszket a kerek féreg
 8. A lovakat számos külső és belső élősködő támadhatja meg.

Az atkák is a mérsékelt éghajlatot kedvelik. A humuszban élnek, a föld szerves rétegében. A száraz sivatagi vidékeken kevés a humusz, ezért itt kevésbé fordulnak elő a galandférgek.

Galandféreg lovakban?

A galandféreg nehezen kimutatható Galandféreg a lóban Minden ló amelyik legel, ki lo galandfereg téve a veszélynek, hogy megfertőzött atkákat juttat a szervezetébe. Habár a tanulmányok kimutatták, hogy a galandférgek mindenhol megtalálhatóak, sokáig nem tudták, hogy jelenlétük hogyan mutatható ki a lovakban.

Galandféreg lovakban? A lovak galandférgességét Magyarországon három faj okozza: az Anoplocephala perfoliata, Anoplocephala magna és Anoplocephaloides mamillana. Lo galandfereg ismert a lovakban való előfordulásuk, azonban sokáig nem tulajdonítottak nekik különösebb jelentőséget, mert jól tartott állatokban az enyhe fertőzöttség általában nem okoz látványos tüneteket.

A galandféreg-petéket az ürülékmintákban keresték, lo galandfereg ezzel nem sokra mentek. A lovaknál lo galandfereg a nőstény parazita lo galandfereg bélben rakja le petéit, és azok az ürülékkel együtt hagyják lo galandfereg a szervezetet.

 • Galandféreg lovakban?
 • Ennél a pontnál azonban gyakran megáll a tudomány.
 • Trichocephalosis kezelése felnőtteknél
 • A bika szalagféreg egy kaszaféreg
 • A lovak és a galandféreg - 1. rész - Lóápolás és egészség

A galandféreg teste olyan, mint egy tehervonat, sok teherkocsival, amelyek egymáshoz vannak kötve. A galandféreg testének a vége hamarabb fejlődik, mint a test többi része, tehát lo galandfereg a vége amely olyan, mint egy petékkel töltött zacskóleválik. Ez a zacskó néha csak akkor szakad ki, miután kikerül a lóból, de azt nem tudni, pontosan mikor.

Tehát nem könnyű dolog a ló trágyájában ezekre a petékre rátalálni. Mivel az állatorvosok nem találtak galandféreg-petéket a lovak ürülékében, arra a következtetésre jutottak, hogy ezek nem veszélyeztetik az állatokat. Hé testvér, lo galandfereg is elkaptad?

lo galandfereg

Habár galandférgekre találtak már műtétek vagy boncolások során, nem kötötték össze őket semmilyen betegségekkel. Mindez megváltozott az es évek közepén, amikor egy brit kutató kifejlesztett egy tesztet, amely kimutatott egy immunis választ a ló vérében egy bizonyos fehérjére, amelyet a galandféreg bocsát ki.

Habár ez a teszt kimutatja, hogy a lovak ki vannak-e téve a galandféreg veszélyének, az eredmény nem feltétlenül jelenti azt, hogy meg is vannak fertőződve, mégis egy lépés volt a jó irányban, és segített a többi kutatónak, hogy rájöjjenek, mennyire is elterjedt a galandféreg.

A lovak és a galandféreg - 2.rész

Mit okoz a galandféreg a lovakban? Azóta a tudósok rájöttek, hogy a galandférgek valamilyen mértékben bélfertőzéseket és betegségeket okoznak. A betegséget az okozza, ha sok galandféreg rátapad az emésztőszervekre, mint a vékonybél, pontosabban a csípővakbéli csomópont a csípőbél, a vastagbél és a vakbél találkozási pontjaa galandférgek gyulladást, irritációt vagy fekélyt okozhatnak, és meggátolják a szervezet normális működését.

A belek rossz működése az emésztőszerveket is érinti, és így alakul ki lo galandfereg három legelterjedtebb kólika, amelyet a galandféreggel lehet kapcsolatba hozni: a bélbetüremkedés, a bélelzáródás és a görcsös kólika. Kólikás jó reggelt! Ezek azok a betegségek, amelyekről elismerik, hogy a galandférgek okozzák.

hogyan lehet kezelni az emberi test parazitáit

Okoz-e hasmenést, kólikát, vagy fogyást? Nem tudjuk. Viszont tapasztalat azt mutatja, hogy a galandférgek, okozhatnak kólikát. Kapcsolódó cikkek.