A heterotróf táplálkoás by Csongor Csetri on Prezi

Heterotróf paraziták. Tartalomjegyzék

Tartalom

  Emiatt nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni, hogy a szócikkben szereplő állítások helytállóak-e.

  Segíts megbízható forrásokat találni az heterotróf paraziták Lásd még: A Wikipédia nem az első közlés heterotróf paraziták.

  Heterotróf az az organizmusamely szerves anyagokat használ a túléléséhez szükséges kémiai energia biztosításához. A heterotrófokat konzumenseknek is nevezik a táplálékláncban, mert autotrófokat vagy más heterotrófokat fogyasztanak el hogy szerves szénforráshoz jussanak.

  petefészekes paraziták az emberek parazitainak komplex kezelése

  Minden állat heterotróf a legtöbb gombával és sok baktériummal egyetemben. Néhány állat, például a korall szimbiotikus kapcsolatot építenek ki autotrófokkal és így jutnak hozzá a szerves szénhez.

  A parazita növények a következőképpen csoportosíthatók az a és b pontok mindegyik esetben egymást kizáróak : 1a. Obligát heterotróf paraziták — olyan élősködő növény, amely gazdanövény nélkül nem képes a teljes életciklusát végigélni. Fakultatív parazita — olyan élősködő növény, amely gazdanövény nélkül is képes a teljes életciklusát végigélni. Szárparazita hajtásparazita — olyan élősködő növény, ami a gazdanövény szárához hajtásához kapcsolódik.

  Vannak olyan parazita növények is, melyek heterotróf paraziták vagy teljesen heterotróffá váltak. Léteznek húsevő növények, melyek állatokat fogyasztanak heterotróf paraziták pótolva a nitrogénhiányt, ezek azonban autotrófok. Ahhoz, hogy egy fajt heterotrófnak nevezzünk a szenet szerves molekulákból kell nyernie.

  heterotróf paraziták hogyan lehet megszabadulni a parazitatablettáktól

  Ha a nitrogént szerves forrásból nyeri, de az energiát nem, autorófnak minősül. Ha egy faj szerves forrásból nyeri a szenet akkor két altípus heterotróf paraziták tartozik: fotoheterotróf — Az energiát fényből nyeri, de a szénforrása szerves anyag kemoheterotróf — Az energiát szerves vagy szervetlen molekulák fogyasztásából nyeri és organikus forrásból szerzi a szenet.

  heterotróf paraziták

  Celldömölk: Pauz—Westermann Könyvkiadó Kft. ISBN   96 7 Ez a biológiai tárgyú lap egyelőre csonk erősen hiányos. Segíts te is, hogy igazi szócikk lehessen belőle!

  helminták embereken tünetek kezelése gyermekeknél