Tartalomjegyzék

Féregjarat csillagaszat

Hiszen semmi sem jön ki belőle a klasszikus Swarzchild féle modell féregjarat csillagaszat. De azóta már többféle féregjarat csillagaszat létezik. Van olyan, amely megengedi, hogy belülről kijöjjön valami. Sőt van olyan elmélet is, hogy maga a fekete lyuk sugároz. Ha féregjarat csillagaszat lennének fekete lyukak igencsak nehéz lenne megmagyarázni, hogy mi körül is forognak a galaxisok : Ha a neutroncsillag továbbfejlődik, a tömege nő, akkor fekete lyuk lesz belőle mindenképp.

Hacsak rá nem érvényesek a reletivisztikus fizika törvényei. Márpedig eddig még nem találtak olyan dolgot, amire ne lennének érvényesek. Azért bélféreg fogyaszt erős feltételezés, hogy valamely objektumra nem érvényes : A Higgs részecske megtalálása a standard modeltt zárja le és lehet egy újabb mérföldkő azon az úton amely egyesíti a relativisztikus és a quantum elméleteket.

Féregjarat féregjarat csillagaszat csak úgy feltételezni valamit, amely egyikkel sincs összhangban, bátor dolog. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy tuti nem igaz a feltételezés, de kevéssé tartom valószínűnek, mint a jelenleg megerősített elméleteken nyugvó és azokból kiinduló következtetéseket. A megfigyelések majd eldöntik, hogy melyiknek lesz igaza, lehet egyik modell sem bizonyul jónak.

Én mondjuk szurkolok féregjarat csillagaszat Hawking sugárzás elméletének, de persze lehet kiderül, hogy nem féregjarat csillagaszat.

Nehezen bizonyítható, de bizonyítható

Érdekes terület és tényleg a tudomány határterülete. Sok újdonságot fog hozni, de nme hiszem, hoyg akár a jelenlegi quantum vagy relativisztikus elméletet csorbítani fogja. NEXUS6 14 Ezek miatt közvetlenül számunkra nem érzékelhető.

Ablak a kozmoszra Az oroszok mindig is le voltak maradva az Egyesült Államokhoz képest az űrteleszkópokkal történő csillagászati megfigyelések terén, ám ennek elsősorban pénzügyi okai voltak: a Szovjetunió féregjarat csillagaszat a részben elkészült űrtávcsövek fejlesztése gyakorlatilag leállt. Néhány éve azonban megkezdték a programok felélesztését. Nemrég új űrtávcső tervezését fogadták el, melynek fejlesztése hamarosan megkezdődhet. A Millimetron teleszkóp a fekete lyukakat és a féregjáratokat is vizsgálná.

Azonban pl lehetne egy olyan féregjarat csillagaszat is, hogy a feketlyuk, mint olyan féregjarat csillagaszat sem jön. Amit látunk ilyesmi objektumoknál az az, hogy egy viszonylag alacsony gyorsulási értéknél térgörbületnél megtörténik a vákuum polarizációja hasonlóan a jelenleg is elfogadott Hawking-sugárzáshoz és a vákuumból lépnek ki részecskék, és ez az, amit a nagy tömegű kompakt objektumok körül tapasztalunk, féregjarat csillagaszat pedig a lyukba hulló részecske sugárzása.

Az Univerzum titkai - Csillagászat

Másik elmélet szerint, a nagy tömegű neutron csillagok is tovább fejlődnek és lesz belőlük mondjuk quark csillag, ami még mindíg nem a klasszikus fekete lyuk. Persze a feketelyuk is rendelkezhet belső szerkezettel, mert a szingularitás mint olyan, csak azt jelenti, hogy bizonyos paraméterek a mai tudásunk szerint a végtelenbe tartanak, és nem azt hogy azok valóban ilyen értéket féregjarat csillagaszat vesznek fel.

A csillagászat, kozmológia ellentétben a fizikával elég látványos fejlődésen, felfedezéseken megy át még mostanában is, lásd gyorsulva táguló világegyetem, exobolygók tömkelege stb. A fizikában nagynehezen féregjarat csillagaszat megtalálni a Higgs féregjarat csillagaszat, de a jelenleg újnak számító, még átfogóbb modellek, részecskék bizonyítására valszeg még többet kell majd várnunk.

Histeria est magistra vitae.

Informatika és tudomány

Nem lehet pusztán a Higgs mezőnek a jelenlétével leírni. Főleg ilyen extrém helyzetben. Egyébként ahhoz, hogy olyan objektumot leírjunk, amelynél a szökési sebesség nagyobb mint a fénysebesség, még az einstein féregjarat csillagaszat elmélet féregjarat csillagaszat kellett, nemhogy a Higgs féle.

Ahhoz bőven elég volt a newtoni.

Féregjárat

Egyébként van vagy 20 féle modell a fekete lyukakra. Egyelőre még csak találgatják melyik lehe a nyerő.

  • Receptek kelkáposztából
  • A féregjáratok titka
  • Tabletták férgek megelőzésére felnőttekben
  • Tudományos szimulációnak már jó az Interstellar molnarlaszlo csillagászat

Ezért is vannak a megfigyelések. Féregjarat csillagaszat 12 Féregjarat csillagaszat Einsein által feltételezett téridő görbület ebben az esetben mondhatni virtuális, a Higgs-mezővel való kölcsönhatás mértékét jelenti, nem pedig valami extra dimenzióban való "kitüremkedést".