Egy féreg lehet az „örök élet” kulcsa

Fereg kutatas

Tartalom

  Ha azt hitte, már nem veszélyesek a vírusok, ne higgye Borzasztó furcsa féregre bukkantak a Kaliforniai Műszaki Intézet kutatói: az Auanema sp.

  fereg kutatas parazita kezelés megelőzése

  A furcsa állatra a Mono-tóban találtak rá, ami háromszor olyan sós, mint az óceán, és fereg kutatas lúgos, hogy es a pH-ja. Eddig szakértők úgy tudták, hogy a baktériumokon és algákon kívül csak két állatfaj, egy garnélaféle fereg kutatas egy légyféle él meg benne — most viszont rábukkantak nyolc, köztük egy nagyon érdekes féregfélére, olvasható a Science Daily oldalán.

  A fonálférgek közé tartozó Auanema fereg kutatas. A másik meglepetés akkor érte a kutatókat, amikor fereg kutatas, hogy a féreg képes életben maradni kevésbé fereg kutatas, laboratóriumi körülmények között is, amit nagyon kevés szélsőséges területen őshonos féreg tud felmutatni.

  fereg kutatas hány helmint él az emberi testben

  Fotó: Caltech A kutatók azt is megfigyelték, hogy a féregnek nem kettő, hanem három különböző neme van, és a saját testében hordja az utódjait, hasonlóan, bármilyen furcsán is hangzik, a kenguruhoz. A kutatás egyik legfontosabb eredménye az, hogy a szakértők rájöttek: könnyen lehet, hogy az extrém körülmények között élő, úgynevezett extremofil élőlények nem kifejezetten ezeken a területeken érzik jól magukat, hanem olyan rugalmassággal rendelkeznek, ami segíti a túlélésüket mindenféle környezetben.

  Főkép: iStock illusztráció.

  fereg kutatas nem drágák a férgek számára